ערכת פירות וירקות
ערכת ביגוד חדש לילדים
ערכת מזון מורחבת (בשר,יין וכו')
מענק חג
את עוצמת הכאב הגדולה מרגישות העמותות, שעל כתפיהן תלויות מאות משפחות, שצריכות להביט לעליבות הנורא בעיניים, להתמודד עם התחנונים המרים, כשרשימת הממתינים נמצאת על סף פיצוץ ולהסתובב עם מצפון אכול משום שלא היה לאל ידן להציל עוד כמה נפשות מחרפה ולדאוג ששמחת החג תהיה שלמה עד הבית האחרון בישראל.
“יש ימים שאני מרגישה שאני לא עומדת בזה. בעיקר עכשיו לפני החג” מתוודה הגב’ מיטל חן מנהל העמותה מזה 7 שנים, “אנשים לא מאמינים שהמציאות קשה יותר מכל הסיפורים, שיש משפחות שסופרות את פרוסות הלחם ומתגמלות את הילדים בביצה לשבוע על מעשה טוב במיוחד. על רקות ובשר אין בכלל על מה לדבר. החג נוחת עליהם כמו רעם וממש זועק אצלם לשמיים, אלו אנשים שממש חיים מעמותות ובלעדיהן הם מצויים בסיכון קיומי”.
אנחנו פוגשים את הגב’ חן מספר ימים לפני חלוקת פסח הגדולה שנערכה אתמול במשרד העמותה שברח’ בן זכאי בב”ב. הדרך עד שולחנה זרועה באינספור ארגזים, חבילות וסלים ומאלצת אותנו לפלס ממש בידיים משעול צר למעבר. שלושת החדרים הקטנים, שנראים עכשיו כמו מחסן ענקי, הם בעיניה המראה הכי יפה בעולם המספק תמונה מפעימה של החסד האינסופי של עם-ישראל. התגייסות מחממת לב הזרימה למקום קטן הררי מתנות שיאכילו, ילבישו וישמחו עשרות משפחות. מימין שקיות בגדים ארוזות בקפידה (חנות שלימה של עודפים שתרמה אביבית ויצמן למטרה – למעלה מ- 300 פריטים) משמאל מצעים מדוגמים ומרהיבי עין (כולל כריות ופוכים מתוצרת ורדינון האמורים לשמש כ- 50 משפחות)ובתווך קרטונים סגורים המכילים ארגזי יין (360 בקבוקים המספיקים ל- 30 משפחות באדיבות כרמל מזרחי) כשמתחתיהם ומצדדיהם משלימים את התפאורה סלים גדושים במצרכי מזון בסיסיים שמן סוכר, קמח מצה ועוד ועוד. הבלגן הגדול המשובב נפש בעיניה. למרות שהוא מקשה על ההתנהלות, היא הייתה רוצה עוד. מה שיותר תרומות שיעזרו למה שיותר משפחות.
החודש האחרון הפך ב”קרן החיים” למרתון של טלפונים, פגישות ותיאומים במה שהם מכנים פרויקט החיים הגדול של השנה. במשך השנה נסמכות על שולחן העמותה 700 משפחות הזוכות למענקים כספיים קבועים של מאות עד אלפי שקלים בחודש. אלפי פניות מתקבלות כל חודש ונבדקות באמצעות ועדה מיוחדת. למרבה הכאב, רוב הפניות נמצאות מוצדקות ונענות. פסח שובר את כל השיאים ומשנה לשנה המצב רק מחריף. חלוקות המזון מתקיימות ע”י קרן החיים בתקופת החגים (השנה עקב המצב הקשה, נוספה לראשונה גם חלוקה מיוחדת לפורים!) הופכות קשות מנשוא מול הביקושים ההיסטוריים.
“אני לא יודעת איך נצא מהגירעונות העצומים”- מודה הגב’ חן- “אי אפשר לתאר את גודל המצוקה. בייחוד נחמץ הלב מול משפחות מבוססות שנכנסו למעגל העוני, שפתאום אינן יכולות לקיים את החג ואפילו חבילת מצות היא יותר מדי עבורן…אנשים כבר לא מתביישים. הם מתקשרים בעצמם כדי לזעוק לעזרה ואפילו מתייצבים אצלנו. לפעמים המראה חזק יותר מהמילים. העניות זועקת לא רק מבחוץ והכאב, כמה נורא, מדבר בעיקר מבפנים”. השנה הגיע מספר הסלים שחולקו ל- 1500! כשמדובר בעופות, יין, ביצים ומצות קשה לסנן וגם משפחות הנחשבות בדרגה ב’ וג’ מבחינת ההזדקקות, שיש להן לפחות קורת גג קבועה על ראשן, זכו באספקה- בתנאי שנרשמו בזמן.
על החלוקה המשולבת, שמלכתחילה כללה גם אספקה במחיר מסובסד ומוזל כדי לשמור על כבוד מקבלי החינם, ניצחו פחות ממניין עובדים שהתקשו להשתלט על העומס. מראות כאלו לא נראו עדיין ולדברי הגב’ חן הם הופכים קשים מעת לעת. הגזירות משמיים הופכות יותר נוקבות והתרומות ככל שהן רבות יותר, עדיין לא מצליחות לתת מענה לכולם. מאות אלפי שקלים גלגלה קרן החיים בפסח האחרון. ההוצאות על ארגזי היין והמצות מסתמכים בעשרות אלפי שקלים, שלא נדבר על העופות וכל היתר. קשה היום להאמין שכל המפעל הזה צמח ממש כאילו ” במקרה”. חן, שעבדה בגמ”ח לשמלות כלה, ראתה בעיניים כלות איך מפעל החסד קורס ומתפרק. היא החליטה להמשיך איתו לביתה ולא חלמה שתכנס למקום שלא תוכל לצאת ממנו. בהדרגה הפכה כתובת לנצרכים בכל תחום. על דלתה התדפקו נדכאים ונזקקים, שגרמו לה להרחיב את אפשרויות הסיוע. בתוך זמם זמן קצר צמחה מ-50 משפחות למרות למאות רבות . קווי היסוד של הארגון הצדקה כל הזמן מול המצוקות הנוראות שהדירו שינה מעיניה. וכי איך יכלו לעמוד מול משפחות שאפילו עגלת תינוק לא יכלו לממן? שארון אחד לרפואה לא נמצא בכל הדירה ושהמיטה היחידה (קפיצים, שבורה עד היסוד) שהילדים הצטופפו עליה חתכה בבשרם עד זב דם? וכי איך יכלה לדחות את האב האומלל שבלע את הבושה הצורבת והתייצב כדי לבקש אם לא למען חליפתו המרוטה למען זו של בנו הגדול, הקטנה עליו בכמה מידות וגורמת לו סבל והשפלה בחברה?
היא הייתה רוצה לממן את כולם, למלא מה שיותר מקררים, להאכיל מה שיותר פיות ולהעלות חיוך על כמה שיותר פנים. בשבועות האחרונים עמלה עם צוותה המצומצם סביב השעון כדי לעמוד במשימה הסהרורית ולמלא את המאגרים וההמחאות בשביל הפונים. אבל עדיין הפער בין התרומות לבין הביקושים עצום ורב ולא מאפשר אפילו לבצע חלוקה מדלת לדלת. מאה משפחות יושבות השנה על גבה, ממתינות בדחילו ורחימו לתשובתה. כספי התרומות אזלו אבל היא יודעת שלא תהיה מסוגלת להשיבם ריקם וכבר נתנה הבטחתה. “ד’ יעזור לנו לעזור לכולם” – היא בטוחה. ” קופת הפסח” שמצטברת כל השנה, שנאספת בדמים רבים, מדולדלת לחלוטין עכשיו צריך להתחיל את כל הסיפור מבראשית. למלא את המצברים מחדש כי מחר יבוא יום חדש עם חשבון חשמל ומים ומכלת שאין איך לשלם. אם התורמים ישבעו מההר מהרעבים, צינור החיים יפסיק לזרום למאות בתים. כל אחד יכול לבנות לעצמו משפחה אחת בתמיכה חודשית קבועה שייקח על עצמו. 100 שקלים כל חודש במשל במשך 15 חודשים יכסו הול הוצאות של משפחה שלימה! 100 שקלים חל לחודש במשך 5 חודשים יממנו את המצות והיין עבור משפחה ברוכת ילדים. כל אחד יכול להפוך לחלק מהמערכה להצלת החיים של “קרן החיים” המתבססת כיום בחובות אינסופיים ומתקשה להכיל את כל הפניות. ככל שיותר אנשים יהפכו לשותפים לפרויקט החיים כך תהיה התמיכה של העמותה יותר בטוחה וארוכת טווח . מפסח זה עד פסח הבא כולל מה שביניהם.
קבלה ומכתב תודה ישלחו באמצעות הדואר!
קבלה ומכתב תודה ישלחו באמצעות הדואר!
קרן החיים
keren-hahaim.co.il
18/02/2022
אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ולספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.
כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל האנשים: עיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.
אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.
בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית שפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את המשתמשים העיוורים, ולפונקציות המקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.
אם מצאתם תקלה או יש לכם רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע מכם. תוכל ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות המייל הבא keren69@etrog.net.il
האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה של דוגמאות קוד:
אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך רקע שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים מניעים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו'); הנחיות אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנטים כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי תמונה-אובייקט כתגית ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא מסך ברגע שהם נכנסים לאתר.
התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.
אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כרכיבים הראשונים של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר להיסחף הפוקוס מחוצה לו.
משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.
מצב לקוי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם ליקויי ראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.
מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים של האתר ביתר קלות.
מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד במרכיבי האתר הראשיים ביתר קלות תוך הפחתת הסחות דעת באופן משמעותי.
מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.
פרופיל ניווט במקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
התאמות גופנים - משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.
התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה מ-7 אפשרויות צביעה שונות.
אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.
הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.
השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.
הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.
פונקציות נוספות - אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.
אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), שניהם עבור Windows ועבור משתמשי MAC.
למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זה נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל עזרה, אנא פנה אלינו
We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.
To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.
This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.
Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.
If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email keren69@etrog.net.il
Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:
Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.
These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.
Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.
Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.
We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.
Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to keren69@etrog.net.il